DOITPLENOPTIC

(Biotecnologia, Medicina i Salut)

Presentació

La missió de Doitplenoptic és democratitzar l'ús científic de la tecnologia 3D amb dispositius SMART assequibles i d'alt rendiment, basats en tecnologia lightfield i programari d'IA i computació en el núvol, per a aplicacions clíniques, biològiques i industrials.

És una empresa spin-off de la Universitat de València fundada i promoguda en 2018 per tres investigadors del Laboratori d'Imatge 3D del departament d'Òptica de la Facultat de Física al costat del fons d'alta tecnologia industrial privat BeAble Capital com a principal inversor. La tecnologia, de la qual els investigadors són coinventors, està patentada per la Universitat de València i la Universitat Nacional de Colòmbia. La tecnologia lightfield o d'imatge integral desenvolupada per Doitplenoptic permet desenvolupar càmeres digitals compactes que es poden acoblar i retirar fàcilment d'instruments d'observació (microscopis, telescopis, endoscopis o oftalmoscopis), i els converteix en dispositius d'imatge digital 3D.

El primer producte de Doitplenoptic, l'ocular plenòptic DOIT Micro 3D és un dispositiu universal, versàtil, assequible, portàtil i fàcil d'usar, que es pot acoblar i retirar fàcilment de qualsevol microscopi òptic amb port ocular, i ho transforma en un sistema de microscòpia 3D digital. Amb aquest dispositiu, l'usuari és capaç d'obtindre en una sola presa, i per tant de manera ràpida, la informació 3D rellevant de la mostra.


La informació continguda en aquesta fitxa d'empresa ha sigut facilitada per la pròpia companyia i la Fundació Parc Científic Universitat de València no es fa responsable del seu contingut.

 

 

 

Oferta tecnològica

Beneficis de la tecnologia

ASPECTES INNOVADORS

La microscòpia integral té com a principal característica la seua capacitat per a registrar la informació 3D de mostres gruixudes sense necessitat de realitzar més d'una única presa. Aquests sistemes capturen de manera simultània tota una sèrie de perspectives (verticals i horitzontals) de la mostra, la qual cosa s'aconsegueix situant una matriu de microlents davant del sensor (CCD o CMOS) o, en el seu lloc, una matriu de cambres.

  • A partir de les perspectives, amb els algorismes adequats, és possible realitzar reconstrucció en profunditat (enfocant en diferents plans) i calcular un mapa de profunditats de les parts distingibles a l'ample i llarg de la mostra. La major limitació d'aquesta tècnica en el moment actual és que la resolució de les imatges reconstruïdes està determinada per la grandària de les microlents que componen la matriu. Tampoc poden tindre microlents molt grans perquè el nombre d'aquestes determina la resolució lateral de les perspectives i, en conseqüència, el nivell de detall de l'escena registrada. Un altre aspecte millorable és la grandària dels dispositius. Les tècniques de microscòpia lightfield desenvolupades fins hui es basen en equips grans (i molt costosos), que es disposen al llarg d'àmplies distàncies.
  • La tecnologia de DOIT (Digital Optical Imaging Technology) està basada en un nou concepte de lightfield, un nou disseny òptic que permet reduir la grandària del sistema de lents i maximitzar la resolució lateral. DOIT ha desenvolupat un dispositiu portàtil i econòmic que pot acoblar-se de manera senzilla i immediata a microscopis comercials per a atorgar-los la funcionalitat d'obtindre imatges tridimensionals en temps real. El sistema DOIT està format per un HW que s'acobla a microscopis comercials i un SW per a la visualització i manipulació de la imatge en temps real. Gràcies al programari associat i els seus diferents mòduls, la imatge 3D es presenta de diferents maneres que realcen característiques diverses de l'escena i la seua profunditat, com a vistes des de diversos punts d'observació, visualització d'oclusions, selecció del pla d'enfocament al llarg de la profunditat de camp, una imatge amb tots els plans enfocats alhora, un mapa de profunditats o una topografia de la superfície de l'objecte inspeccionat, entre altres.
  • El producte és de gran utilitat en multitud d'aplicacions i està dirigit a usuaris de microscòpia que necessiten informació 3D de gran qualitat a partir d'1 micra (sobre la base de la resolució nativa del microscopi on s'acoble): investigadors, centres tecnològics, universitats, departaments d'I+D+i d'empreses, inspecció i control de qualitat, treballs forenses, etcètera.

 

AVANTATGES COMPETITIUS

  • Universal: per a qualsevol microscopi òptic o qualsevol dispositiu d'observació
  • Versàtil: integració perfecta. Totes les configuracions i una àmplia gamma d'aplicacions
  • Assequible i pràctic: per a qualsevol pressupost, portàtil, plug & play i fàcil d'usar
  • Alta velocitat: imatge ràpida d'un sol tret. Menys risc i temps de preparació amb la mostra
  • Vídeo 3D en viu: per a registrar en 3D/4D mostres en moviment
  • Resolució millorada: possibilitat d'ús de càmera 2D HD juntament amb càmera 3D
Sectors cap als que es dirigeix
  • Ciències de la vida: Agronomia i Silvicultura; Biologia Marina; Botànica; Entomologia; Medi ambient; Bacteriologia; Bioquímica; Biotecnologia; Fitopatologia; Horticultura
  • Medicina: Microcirugía; Anatomia patològica; Biomedicina; Cultiu de cèl·lules; Citologia; Embriologia; Fertilització FIV; Hematologia; Dermatologia
  • Inspecció industrial: Automoció; Aviació i aeroespacial; Agroalimentària; Electrònica i microelectrònica; Impressió; Vidre, materials i recobriments; Joieria; Farmacologia; Ciència Forense; Geologia; Arqueologia

Equip

Ángel Tolosa

Cofundador i CTO

César Gil

Director de Desenvolupament de Negoci

Nicolò Incardona

Enginyer optoelectrònic

Seokmin Hong

Enginyer informàtic

Manuel Martínez-Corral

Cofundador i assessor científic

Genaro Saavedra

Cofundador i assessor científic

Actualitat de l'empresa DOITPLENOPTIC

Les spin-off DOITPLENOPTIC i ARTHEX Biotech, guanyadores en els premis 5UCVLlegir més »
Doitplenoptic, seleccionada com una de les startups més competititves en Healthtech pel programa X-Europe de la Comissió EuropeaLlegir més »

Informació de contacte

César Gil Algora Director de Desenvolupament de Negocic.gil@doitplenoptic.comTelèfon mòbil: (+34) 656 258 778