Des de la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) t'informem que el dilluns 16 de juny, el laboratori FungiaLab, dirigit per l'investigador de l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC) David Peris, organitza la jornada científica "Microbial Marvels: Biodiversity and Evolution of Yeasts".
Este esdeveniment et convida a descobrir el paper fonamental dels llevats, no sols en pa i cervesa, sinó com a models clau per a entendre l'evolució, l'adaptació i la biodiversitat.
Esta jornada comptarà amb la participació de dos investigadors de referència internacional:
- Chris Hittinger (University of Wisconsin–Madison, els EUA), genetista evolutiu que estudia com els llevats metabotlizen el carboni i com les seues xarxes genètiques poden ser modificades per a aplicacions industrials.
- Rike Stelkens (Stockholm University, Suècia), biòloga evolutiva que investiga com les poblacions de llevats s'adapten genèticament a entorns estressants mitjançant evolució experimental i anàlisis genòmiques.
Inscripcions
L'entrada és lliure, però et pots inscriure en este formulari que han generat per a portar un control del nombre d'assistents a la jornada
PROGRAMACIÓ
La jornada constarà de 2 xarrades:
- 09.30 - 10.30 | Chris Hittinger The Genomic Making of Yeast Metabolic Diversity
Et mostrarà com l'evolució del genoma ha impulsat innovacions metabòliques sorprenents, des d'habilitats fermentatives fins a resistència a l'estrés. Una xarrada sobre genètica, biotecnologia i biodiversitat que també connecta amb salut i sostenibilitat.
- 10.30 - 11.30 | Rike Stelkens Experimental Evolution of Thermal Performance and Ecology-Driven Reproductive Isolation in Yeast
Et portarà a una evolució en directe: com la pressió ambiental genera noves espècies en el laboratori. Una finestra a l'origen de la diversitat biològica.
Pots consultar el programa complet ací.
No t'ho perdes!