info@iata.csic.es (+34) 963 90 0022

Presentació i objectius

L'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) és un centre d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) que va ser creat en 1966.

Presentació i objectius

Amb més de 50 anys d’història, el IATA és un institut del CSIC amb caràcter de «centre de claustre ampliat», fet que suposa integrar investigadors de la Universitat de València  en el seu claustre científic.

El seu objectiu principal és la recerca d’excel·lència sobre la producció sostenible d’aliments de qualitat, la seua seguretat, l’impacte sobre la salut i l’acceptació per part del consumidor.

Principals programes d'investigació

El seu objectiu cientificotècnic és dur a terme investigació d'excel·lència sobre la producció d'aliments de qualitat de manera sostenible, la seua seguretat, impacte sobre la salut i acceptació pel consumidor. Les investigacions de l'IATA es poden agrupar en les següents línies d'investigació:

Programes

  • logoInnovació en aliments i processos
  • logoSeguretat i conservació d'aliments
  • logoDieta, microbiota i salut
  • logoBiotecnologia d'aliments

Actualitat de Institut d'Agroquímica i Tecnologies d'Aliments (CSIC)

Els efectes d'un bacteri intestinal sobre la immunitat innata obrin una nova via per a previndre l'obesitat, segons un estudi de l'IATA
Un equip de l'IATA empra residus de bolets per a un dispositiu que transforma la llum en electricitat de forma més eficient
L'IATA convertix un subproducte de l'arròs en un recurs biotecnològic d'alt valor
L'investigador de l'IATA Fidel Toldrá, guardonat amb l'IFT Research & Development Award 2025
Personal de l'IATA desenrotlla un mètode eficaç, sostenible i segur per a combatre un bacteri d'alt risc per a la salut alimentària
El IATA, al costat d'altres centres del CSIC, mobilitzats per a labors d'assessorament científic per la DANA

Vols més informació sobre els nostres instituts d'investigació i com col·laborar amb ells?

contactar amb pcuv