Coloquis IFIC -
23 de gener de 2020 12:30 Saló d'Actes de l'Edifici de Capçalera

Coloquis IFIC - "Com afecta la tecnologia a l'ètica del segle XXI?", per Ángel Gómez de Agreda

23/01/2020

En una època en la qual la tecnologia té un paper central en la seguretat i defensa dels estats, l'experiència de l'analista geopolític Ángel Gómez de Ágreda, actualment cap de l'Àrea d'Anàlisi Geopolítica de la Divisió de Coordinació i Estudis de Seguretat i Defensa de la Secretaria General de Política de Defensa (SEGENPOL) i màster en Terrorisme per la Universitat Internacional de la Rioja, llança llum a un tema controvertit: Com afecta la tecnologia a l'ètica del segle XXI?

Gómez de Ágreda és Diplomat d'Estat Major i Doctorant en Enginyeria en la Universitat Politècnica de Madrid. És acadèmic corresponent en l'Acadèmia de les Ciències i les Arts Militars i membre fundador en la junta de l'Observatori de l'Impacte Social i Ètic de la Intel·ligència Artificial (ODISEIA). Ha sigut professor del Departament d'Estratègia i Relacions Internacionals en el Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional (CESEDEN) i cap de la Secció de Cooperació de l'Estat Major del Comandament Conjunt de Ciberdefensa. És pilot militar de transport, paracaigudista i diplomat en Seguretat de Vol. Ha participat en quatre missions internacionals en l'antiga Iugoslàvia, l'Afganistan i el Sahel. A més, ha sigut cap de cooperació del Comandament Conjunt de Ciberdefensa i representant espanyol en el Centre d'Excel·lència de Cooperació en Ciberseguretat de l'OTAN.

Ha publicat més d'un centenar d'articles i participacions en llibres. És autor de Mundo Orwell. Manual de supervivencia para un mundo hiperconectado, un assaig on recupera part de l'esperit de l'obra d'Orwell i es proposa servir d'‘avís a navegants’ enfront dels desafiaments d'un nou món, on l'acceleració dels canvis tecnològics en tots els àmbits de la vida implica perills substancials per als valors, identitats i concepcions que les societats occidentals comparteixen des de la Il·lustració.

En la seua xarrada “Com afecta la tecnologia a l'ètica del segle XXI” aprofundirà en aquestes qüestions des de la perspectiva dels canvis que introdueix la utilització cada vegada major de tecnologies com la Intel·ligència Artificial. El col·loqui se celebra el dijous 23 de gener a les 12.30 hores en el Saló d'Actes de l'Edifici de Capçalera del Parc Cienfífic de la Universitat de València, amb entrada lliure.