El coordinador de l'ebook, Guillermo Palao, catedràtic de Dret Internacional Privat i Àrbitre de la Cort de Mediació i Arbitratge de València, presentarà juntament amb Juan José Borrás, director del Parc Científic de la Universitat de València, i Jesús Olavarría, Vocal de la Junta de Govern de la Cort de Mediació i Arbitratge de València i autor d'un dels cinc capítols, les principals novetats que s'aborden en aquesta publicació digital dedicada a la resolució de conflictes derivats de l'activitat investigadora i de transferència i editada per la Fundació Parc Científic Universitat de València.
Són diversos els conflictes que poden sorgir durant el desenvolupament d'activitats d'investigació i de transferència, bé de naturalesa tècnica i/o comercial, bé estrictament jurídica. Aquest fet obliga a platejar-nos qüestions com les següents: Què succeeix quan, en el marc d'aquestes relacions, sorgeixen conflictes entre les parts que fan perillar la relació? Compten aquests contractes amb mecanismes que minimitzen o eliminen les controvèrsies? Com seria possible reduir la intensitat de les diferències i garantir la continuïtat de la col·laboració? Quins serien els mecanismes més adequats per a atendre les eventuals confrontacions i facilitar la seua continuïtat, tenint en compte la seua complexitat i component altament tècnic? Com es pot garantir el caràcter confidencial de la informació transferida en aquests casos?
A aquestes preguntes pretén respondre aquest ebook en un àmbit que careix d'estudis que atenguen a la necessitat de profunditat i de practicitat. Per a això, s'ha comptat amb un valuós elenc d'acadèmics i professionals que posen en valor els seus coneixements i experiència, a fi d'oferir claus per a previndre i evitar els possibles conflictes que poden produir-se en el marc d'aquesta mena d'acords, així com, arribat el cas, reduir la seua intensitat i afavorir una gestió adequada d'aquests. Felipe Palau, María Dolores Blanco, Rosa Mª Rodríguez, Jesús Olavarría i Ignacio Alamar, coordinats per Guillermo Palao, ofereixen valuoses recomanacions dirigides a equips d'investigació i responsables de les unitats de transferència de resultats d'investigació de les universitats i dels centres d'investigació, gestors i professionals que intervenen en els projectes d'I+D+i i empreses de base tecnològica.
ON I QUAN?
La presentació tindrà lloc el dimarts 30 de juny, a les 12:30h, en el canal de Youtube del Parc Científic de la Universitat de València. Després de 30 minuts de presentació, s'obrirà un torn de preguntes de l'audiència a través del xat del canal.
Enllaç d'accés: https://youtu.be/wyp09kbihmg