ARTHEx BIOTECH

(Biotecnologia, Medicina i Salut)

Presentació

Les distròfies musculars són un grup d'afeccions genètiques degeneratives que gradualment afebleixen els músculs i condueixen a una discapacitat progressiva. La distròfia miotònica (DM1) és la distròfia muscular més comuna en adults i és una malaltia altament incapacitant amb símptomes que involucren la musculatura esquelètica, el cor i el sistema nerviós.

ARTHEx Biotech S.L. és una empresa spin-off de la Universitat de València centrada en el desenvolupament d'un tractament contra la distròfia muscular tipus 1 basat en inhibidors de microARNs. La prova de concepte de l'eficàcia d'aquestes molècules en models animals de la malaltia es va generar en el laboratori de Genòmica traslacional de la Universitat de València, que dirigeix el Dr. Ruben Artero.

Els fundadors d'aquesta companyia són la Dra. Beatriz Llamusí i el Dr. Ruben Artero. El model de negoci proposat per a completar aquest projecte correspon al model d'innovació oberta actual, en el qual la companyia de biotecnologia que sorgeix d'un centre d'investigació desenvolupa els productes fins a la fase clínica 2 (eficàcia), i després els llicencia a multinacionals farmacèutiques amb la capacitat de completar el desenvolupament, estudis més avançats i la seua comercialització.

 

La informació continguda en aquesta fitxa d'empresa ha sigut facilitada per la pròpia companyia i la Fundació Parc Científic Universitat de València no es fa responsable del seu contingut.

ARTHEx BIOTECH

Oferta tecnològica

Especificacions tècniques

La tecnologia que estan desenvolupant està basada en una patent llicenciada a la Universitat de València (P201631216).

Beneficis de la tecnologia

La tecnologia serà emprada per al tractament de la distròfia miotònica tipus 1, però podria igualment emprar-se en pacients de la tipus 2 i de la distròfia congènita. A tot el món, aquesta teràpia podria beneficiar a més d'un milió de persones.
 

 

Aplicacions de la tecnologia

Aspectes innovadors

    L'empresa desenvoluparà una tecnologia de teràpia innovadora basada en l'RNA antisentit. Es tracta d'una manera de modificar l'expressió gènica sense alterar el genoma del pacient, per la qual cosa s'eviten totes les complicacions d'aquesta mena de teràpies.

 

Avantatges competitius

    "El nostre principal avantatge competitiu enfront d'altres empreses dedicades a tractaments contra la distròfia miotònica és que hem descobert una nova diana terapèutica que era desconeguda fins ara", assegura la Dra. Llamusí.

Sectors cap als que es dirigeix
  • Salut

Equip

Beatriz Llamusí

Directora Ejecutiva

Pedro Fernández

Director de Operaciones

Actualitat de l'empresa ARTHEx BIOTECH

ARTHEx Biotech obté l'autorització per a iniciar un assaig clínic als EUALlegir més »
Els VLC Startup Awards 2023 reconeixen el talent innovador d'ARTHEx Biotech, PersiSKIN, Mendel Brain i Evolving TherapeuticsLlegir més »
Les spin-off DOITPLENOPTIC i ARTHEX Biotech, guanyadores en els premis 5UCVLlegir més »
Arthex Biotech obté de nou capital privat per avançar en el desenvolupament d’una teràpia per a la distròfia miotònicaLlegir més »

Informació de contacte

Mª Beatriz Llamusí TroísiGerente / CEOmllatroi@arthexbiotech.comTelèfon mòbil: 625 016 629