Microbiologia, biologia molecular, fermentació i enginyeria aplicades al desenvolupament de soques i bioprocessos:
- Accés a bases de dades i recursos informàtics especialitzats.
- Aïllament de noves soques; selecció i validació de soques de col·leccions de cultiu tipus; millora dirigida per mutagènesi i enginyeria genètica.
- Desenvolupament i optimització de processos, selecció de medis de cultiu, optimització de costos de matèries primeres.
- Disponibilitat d'equipament per a l'extracció i purificació fina: sonicació, homogeneïtzació a pressió, extracció líquid-líquid, sòlid-líquid, ultrafiltració, purificació cromatogràfica preparativa.
- Posada a punt de mètodes d'anàlisi. Tincions específiques, anàlisi espectrofotomètrica o quimioluminiscent, immunoreactivitat, cromatografia de gasos i líquids per a detecció i quantificació de compostos bioquímics.
Escrutini d'alt rendiment in vitro i models in vivo que ofereixen la possibilitat d'identificar la molècula responsable de la funcionalitat, així com el procés metabòlic i/o gens diana sobre els quals actua.
- Avaluació de l'activitat biològica d'ingredients funcionals efectius contra trastorns de salut com ara envelliment, obesitat, diabetis, malalties cardiovasculars, hipertensió, malalties neurodegeneratives (Alzheimer), infeccions per patògens, toxicitat, immunitat.
- Assajos de validació in vitro i in vivo:
- In vitro: Exploració de l'activitat enzimàtica per a una àmplia gamma d'aplicacions.
- In vivo: Saccharomyces cerevisiae, Caenorhabditis elegans, peix medaka (Oryzias latipes), models murins (rata/ratolí).
- Ex vivo: Cultiu de cèl·lules i teixits vius procedents d'un organisme amb l'objectiu de detectar l'activitat biològica d'un compost específic com a complement o substitució de models in vivo ja existents.