HIGHLIGHT THERAPEUTICS

(Biotecnologia, Medicina i Salut)

Presentació

BIONCOTECH és una empresa dedicada al desenvolupament de nous fàrmacs en el camp de la immunooncologia que es troba en etapa clínica. Bioncotech està finançada per un capital de risc especialitzat en el sector i té oficines a Madrid i a València. La seua missió és el desenvolupament de noves teràpies avançades basades en RNA contra dianes terapèutiques noves i validades en càncer i en cèl·lules immunes. El seu equip de científics experts en desenvolupament de fàrmacs, amb el suport de diferents assessors científics i clínics de renom mundial, es dedica a portar les seues teràpies fins als pacients.

El fàrmac líder de Bioncotech, BO-112, indueix la mort cel·lular immunogènica en tumors sòlids i simultàniament activa el sistema immune innat per a assegurar el processament òptim dels antígens i la seua presentació al sistema immune adaptatiu. BO-112 inicia una poderosa reacció immune (transformant els tumors 'freds' en 'calents'), i així s’aconsegueix que siga una teràpia altament sinèrgica amb els inhibidors dels punts de control del sistema immunològic i que aconseguisca respostes antitumorals profundes i sostingudes. Actualment, BO-112 s'està investigant en assajos clínics com a monoteràpia i en combinació amb inhibidors dels punts de control del sistema immunològic.

 

La informació continguda en aquesta fitxa d'empresa ha sigut facilitada per la pròpia companyia i la Fundació Parc Científic Universitat de València no es fa responsable del seu contingut.

 

Descarregar fitxa del Programa d'Impuls al Desenvolupament Empresarial (PIDE)
HIGHLIGHT THERAPEUTICS

Oferta tecnològica

Especificacions tècniques
  • BO-112, el producte líder de Bioncotech, és un complex de dsRNA sintètic que té com a diana terapèutica les helicases citosòliques MDA5 i RIG-I, així com el receptor TLR3.
  • BO-112 ha demostrat un bon perfil de seguretat en assajos clínics de fase I com a monoteràpia, i actualment s'està investigant la possible combinació del fàrmac amb algun dels inhibidors dels punts de control del sistema immunològic.
Beneficis de la tecnologia

ASPECTES INNOVADORS

  • És el primer fàrmac de la seua classe basat en RNA per a l'activació de diverses helicases.

 

AVANTATGES COMPETITIUS

  • BO-112 presenta un avantatge competitiu important respecte als fàrmacs activadors de TLR3, i és que, a més de ser capaç d'activar les vies de TLR3, és capaç d'activar les helicases citosòliques MDA5/RIG1, les quals indueixen la mort de cèl·lules tumorals en una fase primerenca, un pas rellevant per a la posterior resposta immune eficient.
Aplicacions de la tecnologia
  • Salut humana, consistent en la recerca, producció i comercialització de productes biotecnològics i farmacèutics per a la salut.
  • Desenvolupament d'un nou compost per al tractament de tumors sòlids agressius que en l'actualitat no tenen altres alternatives de tractament.
Sectors cap als que es dirigeix
  • Biomedicina
  • Biotecnologia

Equip

Dra. Marisol Quintero

CEO

Dra. Mercedes Pozuelo

COO

Dra. Lourdes Planelles

Directora científica

Elena Caballero

Directora de Relacions Corporatives

Desiree Kanters

Cap d'Operacions Clíniques

Dr. Antoni Rivas

Assessor

Dr. Manuel Hidalgo

Assessor

Actualitat de l'empresa HIGHLIGHT THERAPEUTICS

Bioncotech i la multinacional MSD realitzaran en 2020 un assaig clínic fase 2 per a provar la combinació de dos fàrmacs en pacients amb metàstasis hepàtiquesLlegir més »

Informació de contacte

Marisol QuinteroDirectora general