VALGENETICS

(Biotecnologia, Medicina i Salut)

Presentació

ValGenetics SL va ser constituïda al desembre de 2012 amb tres socis fundadors i va iniciar la seua activitat empresarial al maig de 2013. Impulsada pel compromís de crear riquesa en el sector agrícola, s'ha especialitzat en desenvolupaments R+D+I i serveis de diagnòstic, patologia, genètica i biotecnologia de plantes. La seua oferta tecnològica es dirigeix al sector biotecnològic i agrari nacional i internacional, tant en l'àmbit privat com en el públic.

Disposa de cinc laboratoris completament equipats on du a terme el diagnòstic de microorganismes d'interès agrari, biologia molecular i cultiu in vitro de teixits de plantes. A més, disposa d'un equip d'investigadors científics amb més de 20 anys d'experiència científica i un consell d'assessors científics multidisciplinari i internacional amb amplis coneixements en els diferents camps de la recerca agrària.

El seu valor afegit és l'eficàcia, l’eficiència i la professionalitat en el maneig de les mostres vegetals, així com la confiança, la confidencialitat i la personalització dels serveis i desenvolupaments R+D+I, sempre ajustats a les necessitats del client. Per tant, ValGenetics proporciona un suport científic professional i proper a les empreses del sector agrari perquè siguen base de generació d'una major riquesa.

 

La informació continguda en aquesta fitxa d'empresa ha sigut facilitada per la pròpia companyia i la Fundació Parc Científic Universitat de València no es fa responsable del seu contingut.

Descarregar fitxa del Programa d'Impuls al Desenvolupament Empresarial (PIDE)

Oferta tecnològica

Especificacions tècniques
 • ValGenetics proporciona desenvolupaments científics i serveis a la carta i ofereix la possibilitat d'abordar projectes R+D+I que s’ajusten a les necessitats del mercat.
 • Diagnòstic fitopatològic de fongs, bacteris, virus, viroides i micoplasmes (basat en tècniques avançades, com el PCR i RT-PCR a temps real o la seqüenciació massiva). Per fer-ho, aplica els protocols de la Comunitat Europea OEPP/EPPO i de la International Plant Protection Convention (PPC-FAO). Tot això enfocat al suport de la certificació de fruits, plantes i llavors lliures de patògens i al control de plagues i malalties.
 • Identificació mitjançant taxonomia molecular de bacteris i fongs fitopatògens o beneficiosos (que es fan servir com a biopesticides, biofertilitzants i biocides).
 • Seqüenciació de microorganismes i plantes per a registre.
 • Estudis d'expressió gènica de microorganismes i plantes.
 • Identificació i diferenciació varietal d'espècies i varietats de vegetals.
 • Sanejament, micropropagació i cultiu de teixits de plantes dissenyats per a resoldre problemes biotecnològics.
 • Estudis de germinació i puresa de llavors, ploïdia i rescat d'embrions.
Beneficis de la tecnologia

ASPECTES INNOVADORS:

 • Servei del departament de qualitat o de R+D+I professional, eficaç, eficient i accessible a empreses del sector agrícola o biotecnològic.
 • Projectes adaptats a la problemàtica agrària plantejada i ajustats a les necessitats del client.
 • Possibilitat de cobrir tots els aspectes del control de patògens i plagues, des del diagnòstic del patogen fins a l'obtenció de plantes mares sanes, així com la protecció del millorador de noves varietats vegetals. 
 • Solucions científiques per a un ampli grup de problemes agraris mitjançant la pràctica combinada de tecnologies de diagnòstic i microbiologia al costat de les de genètica molecular i cultiu de teixits vegetals, sense oblidar la protecció del medi ambient.
 • Recerca i desenvolupament de R+D+I pròpia en diagnòstic, patologia, genètica i biotecnologia agrària sustentada per un àmbit acadèmic de publicacions científiques i projectes o convenis amb empreses, universitats i centres de recerca privats o públics.
 • Participació en congressos científics, impartició de conferències i formació científica d'estudiants universitaris, tot mantenint un àmbit divulgatiu de la ciència i docent.

AVANTATGES COMPETITIUS

 • Serveis a la carta exclusius i adaptats a les necessitats dels clients, amb resultats ràpids i fiables a preus competitius.
 • Aplicació de plataformes diagnostiques de tècniques de detecció i identificació fiopatològica, basades en metodologies avançades i aquelles que especifiquen les normatives de sanitat vegetal europees i internacionals, les quals utilitzen els serveis d'inspecció i sanitat públics. Per tant, els clients tenen la garantia que les plantes analitzades s'ajusten a la legislació vigent. 
 • Especialització en el cultiu in vitro, aplicat a l'obtenció de plantes lliures de malalties (sanejament) i micropropagació.  
 • Recerca en tècniques d'obtenció de marcadors moleculars i millora genètica de cultius hortícoles, forestals, fruiters estratègics i emergents, així com ornamentals.
Aplicacions de la tecnologia
 • Desenvolupament de tecnologia de diagnòstic i sanejament vegetal per al control de plagues i malalties emergents, presents i futures, que afecten cultius endèmics, minoritaris, estratègics i emergents.
 • Implementació de certificació sanitària d'absència d'organismes fitopatògens, utilitzada en l'exportació o importació de fruites, plantes i llavors, i suport a l'aplicació de la lluita integrada de patògens i plagues.
 • Generació de tecnologia de diferenciació i identificació varietal per a la protecció del millorador i de les espècies i varietats vegetals (plantes i llavors) registrades.
 • Desenvolupament de tecnologia de micropropagació, rejoveniment microempelt mitjançant el cultiu de teixits de plantes per a d'obtenció de planta sana.
Sectors cap als que es dirigeix

ValGenetics, amb el seu format de departament de qualitat o de R+D+I a la carta, proporciona serveis a:

 • Empreses biotecnològiques i productores de material vegetal (plantes, llavors, flors, fruites i arrels) i microorganismes beneficiosos en l'àmbit agrari (biopesticides, biofungicides, arreladors, etc.), les quals no tenen els mitjans adequats per dur a terme aquests processos científics, a causa de l'elevat cost del personal especialitzat, equips i reactius que hi calen.
 • Ens de recerca privats i públics que necessiten externalitzar serveis de biologia molecular, seqüenciació massiva, bioinformàtics, d'expressió gènica o biotecnològics, o adquirir productes o tecnologia desenvolupats per ValGenetics. 

Equip

Dra. María R. Albiach Martí - CEO

Doctora en Ciències Químiques, especialitat en Bioquímica.
linkedin

Dra. Magda Cervera Ocaña - Responsable de cultiu in vitro i genètica de plantes

Doctora en Ciències Químiques, especialitat en Bioquímica.

Dra. Ana Crespo Sempere - Responsable de patologia vegetal i genètica microbiana

Doctora i enginyera agrònoma.
linkedin

Alejandro Carralero González – Tècnic de patologia vegetal i genètica microbiana

Llicenciat en Ciències Biològiques. Màster en Biologia Molecular i Genètica.

Monserrat Plomer Sáez – Tècnica de cultiu in vitro i genètica de plantes

Enginyera i tècnica agrícola.

Actualitat de l'empresa VALGENETICS

L'empresa ValGenetics participa en la fira Fruit Attraction 2023 a MadridLlegir més »
ValGenetics i el IATA-CSIC treballen per a desenvolupar un kit que detecte els genogrups de norovirus que afecten humans en fruits rojosLlegir més »
Dawako i ValGenetics, premiades per Paterna Ciutat d'EmpresesLlegir més »
ValGenetics rep el Premi Mujer Agro ‘Empresa’ per impulsar la igualtat d'oportunitats en el sector agroalimentariLlegir més »

Informació de contacte

María R. Albiach Martí Sòcia fundadora i directora executivamaria@valgenetics.comTelèfon mòbil: (+34) 663 855 771Telèfon fixe: (+34) 960 059 146