DRAWFOLIO

(Teconologies de la Informació (TIC))

Presentació

Per a un il·lustrador professional és essencial disposar d'un portafolis en la web per a mostrar el seu treball, transmetre professionalitat i aconseguir nous encàrrecs i clients. No obstant això, per a dissenyar-ho és necessari tindre coneixements tècnics en web, o bé, tindre múscul financer per a contractar a un tercer que desenvolupe un projecte a mesura. La gran majoria d'il·lustradors i artistes no tenen ni una cosa ni una altra, i per a tindre una presència web acaben usant serveis senzills i gratuïts com a Bloguer o Flicker, o xarxes socials especialitzades com Behance o Domestika. Aquests llocs aconsegueixen que el seu treball es veja en internet i poden crear algunes oportunitats, però no són bones opcions per a construir marca personal, diferenciar-se de la competència i aconseguir clients i encàrrecs veritablement importants.

Drawfolio soluciona aquest problema amb una plataforma web que permet a l'il·lustrador construir una web de portafolis professional en pocs minuts, i evolucionar-la sense dependre de ningú. De forma senzilla i intuïtiva, l'usuari tria i personalitza diversos dissenys on els seus treballs són el focus principal. A més, s'adapten a tota mena de dispositius (ordinadors d'escriptori, tabletes o mòbils).

El model de negoci de Drawfolio és el de subscripció, que inclou un domini .com o .és, 1GB per a les imatges del client, accés a tots els dissenys amb personalització avançada i funcions addicionals com a estadístiques o gestió de contactes. També pot incorporar funcions de comerç electrònic amb una tarifa mensual addicional.

Actualment té més de 7500 usuaris registrats, amb el 3% en el pla de pagament. Els seus clients es localitzen a Espanya, l'Argentina, Xile, Colòmbia, el Perú, Costa Rica, USA, França, UK, Alemanya, Rússia i Emirats Àrabs, entre altres països.

Teniu alguna traducció millor?

Oferta tecnològica

Especificacions tècniques
  • El producte està construït usant tecnologies de codi obert (Ruby on Rails, MongoDB, Linux).
  • Per al disseny i desenvolupament aplica, sempre de forma pragmàtica, diverses metodologies de l'ecosistema “Àgil”: desenvolupament orientat a proves, integració contínua, revisions formals, Kanban i SCRUM.
Beneficis de la tecnologia

Classifiquem a la competència conforme a dues variables: rivalitat en segment/públic objetiu i rivalitat en producte, obtenint com a resultat quatre grans grups estratègics de competidors:

  1. Plataformes com Flickr, Bloguera o Wordpress. "No considerem a aquest grup com a competidor directe ja que es tracta de gegants de la indústries amb un core del negoci enfocat en un altre lloc (la component social)", explica Luis Roig, Soci Fundador de Drawfolio.
  2. Llocs web de portafolis per a fotògrafs com 500px.com o photoshelter.com. Encara que similars en funcionalitat, tenen fortes barreres de mobilitat en estar molt posicionats en un altre públic objectiu.
  3. Competència directa amb llocs com carbonmade.com, cargocollective.com, dunked.com o dropr.com. Hem detectat en ells una manca generalitzada de funcions de comerç dissenys adaptatius, estadístiques avançades i característiques de gestió de contactes i de projectes.
  4. Models de dos costats i xarxes socials com domestika.org o behance.com, que encara que estan molt enfocats en el nostre públic objectiu emmalalteixen dels mateixos problemes que els grups 1 i 2.

 

Aplicacions de la tecnologia
  • Portafolis
  • Comerç electrònic
  • Estadístiques avançades
  • Integració amb terceres plataformes
Sectors cap als que es dirigeix

El nostre públic són artistes visuals de tota mena: il·lustració, art plàstic, fotografia, modelatge i animació 3D, entre altres.

Estimem la grandària del mercat en 3 milions d'usuaris potencials en USA, Llatinoamèrica i Europa. Amb una tarifa mitjana de 60€/any per a un servei de registre de domini i un allotjament en Internet tradicional (que no aporta programari en el núvol ni serveis addicionals), estaríem parlant d'un mercat de 180 milions d'euros a l'any.

Actualitat de l'empresa DRAWFOLIO

Drawfolio organitza una exposición virtual d'artistes gràfics allotjats en la seua plataforma de porfolisLlegir més »

Informació de contacte

Luis RoigSocio Fundadorinfo@drawfolio.comTelèfon fixe: 96 115 32 12